NYT - Instagram knap - NYT

Instagram NYT - Instagram knap - NYT

mandag den 18. marts 2013

Nu er der jo ikke lang tid tilbage...

Hej allesammen!

Det er helt mærkeligt nu at kunne konstatere, at der er under 2 måneder, til jeg sidder tilbage i Danmark med mor, far og Mingus og en telefon med dansk SIM-kort, der har alle mine danske venner under kontakter... Jeg ved sgu ikke helt, hvad jeg skal synes om det - er både ked af at skulle forlade landet, men også glad for at komme hjem.

En af de rigtig gode ting, jeg har lært af at være væk så længe må nok være at være stolt af mit hjemland. Danmark har så mange fantastiske ting, der, for de fleste af jer læsere, er taget for givet... Og selvom jeg er i et i-land, der på papiret er ca. lige så rigt som Danmark, kan man altså mærke forskellen. En del ting har jeg lagt mærke til:

Første må være vores danske frisind, vi er så berømte for... Men hvis du som læser tænker over det, har du så nogensinde bidt mærke i det? Har du nogensinde tænkt: "Hov, det var vist frisind! Det var ikke sket udenfor Danmark"? Jeg havde ikke, før jeg kom hertil, det er sikkert.

En anden ting er den økonomiske lighed. Ja, den er tung, men den er der altså, og den er vigtig... Jeg bor i et forholdsvis fattigt område i New Zealand, og det betyder altså, at det ikke er unormalt, at familier har problemer med penge nok til f.eks. mad. Det virker helt latterligt, at det skal være sådan!

Men lad mig nu fortælle lidt om, hvad der sker for tiden... :)

Her er det jo blevet efterår, ligesom det i Danmark er blevet forår, og det burde vel betyde koldere og dårligere vejr. Det har vist sig ikke at være tilfældet endnu... Faktisk forholder det sig sådan, at der i øjeblikket er tørke! Hvis ikke vi får en 3-4 dage med masser af regn, vil vandet slippe op inden for de næste 2 uger, og det vil altså betyde, at brusebade og toiletudtræk bliver en sjældenhed... I går og i dag, har det dog regnet - i går for første gang i over 2 måneder! Temperaturen kunne jeg også godt vænne mig til - den har vist ikke været under 20 grader endnu ;-).

Af andre gode ting og sager kan nævnes, at jeg i den kommende weekend skal til club-nationals i atletik i Auckland! Jeg har hørt, det er en rigtig hurtig bane, der er deroppe, så nu håber jeg på en længe ventet PR i længdespring. Det er også lykkedes mig i skole-atletik først at komme på 2.-plads i Lower Hutt-mesterskaber og 3.-plads i Wellington-regionen(nedre tredjedel af nord-øen), hvilket har givet mig udtagelse til North Island-championships(vel og mærke i senior-gruppen, som hedder 16-19 år) - årets største atletikmesterskab i New Zealand. Det kommer til at foregå 6.-7. april og altså dermed på min fødselsdag! :D

Glæder mig til at se jer alle igen om ikke så lang tid!

- Jakob

Ingen kommentarer:

Send en kommentar